top of page

Over mij

Anne Van Cauwenberghe

Master in de Lichamelijke Opvoeding 1986

Bachelor in de podologie 2016

 

Als master in de lichamelijke opvoeding ben ik al heel mijn hele leven gepassioneerd door sport en gezond bewegen. Ik vind het belangrijk dat mensen plezier beleven aan sporten en dat iedereen op elke leeftijd in beweging kan blijven.

Begin jaren ’90 startte ik de rope skippingclub ‘ De Recrean Skippers’ in Oudenaarde op. De sport groeide en de jongeren begonnen intensiever te trainen. Ik observeerde de skippers en zag heel wat verschil in voetafrol. Tijdens het springen zag ik soms duidelijk afwijkende bewegingen van de voet, enkel en knie of een asymmetrie bij de afstoot of de landing. Mijn bezorgdheid voor de gezondheid van de skippers, en uiteraard ook voor alle sporters in het algemeen, was voor mij een stimulans om als werkstudent de opleiding ‘Bachelor in de podologie’ te volgen.

 

Als podoloog vind ik het belangrijk dat iedereen op een gezonde manier kan bewegen en sporten en daarin spelen de voeten een héél belangrijke rol. De voeten zijn het fundament van je lichaam. Ze dragen je een leven lang en verdienen daarom de grootste zorg!

Als podoloog richt ik mij tot een heel ruime doelgroep. Zowel jonge kinderen, jeugd, volwassenen, senioren, sporters of niet-sporters allen zijn zij welkom in mijn praktijk! Ik probeer iedereen te helpen vanuit zijn of haar specifieke vraag!

 

Mijn missie

‘Door te focussen op het functioneren van de voet in beweging ervoor zorgen dat jong en oud actief kunnen blijven bewegen en sporten’.

bottom of page